Història

La història de El Trull comença amb en Josep Alenyà, fa uns dos-cents anys, quan feia anar les moles de pedra amb el cavall i premsava a mà.

Va continuar l’avi Tomàs i després el seu fill Josep, qui va instal·lar el sistema actual fa uns setanta anys aproximadament. Després, en Josep Alenyà Ros, besnét del fundador, va continuar amb el mateix sistema i ara el seu nebot Jordi Oliver ha fet El Trull nou al municipi de Corçà perquè El Trull històric s’havia quedat petit i poc funcional.

El nou Trull segueix amb el mateix sistema tradicional per obtenir l’oli, moles de pedra i premses però ara a més hi hem incorporat la màquina per treure la fulla i la màquina de netejar l’oliva amb vibrador. Les moles de pedra són més grans i amb el sistema de maxil·lació aconseguim una pasta d’oliva molt més homogènia a l’hora d’escampar als cabassos. Abans només teniem una premsa i ara al nou Trull en tenim nou, cadascuna amb el seu carro d’oli.

Un cop premsat va a la centrífuga, que el que fa és separar l’oli de l’aigua i mitjançant un sistema de decantació va a parar als nous dipòsits d’acer inoxidable per a la seva millor conservació. Dels dipòsits va directament a les envasadores, una és la que omple les ampolles de vidre, llaunes i envasos de PET, i una nova incorporació que és una omplidora d’envasat al buit. D’aquesta manera l’oli no s’oxida mai i segueix amb tots els seus ingredients intactes de la primera a l’última gota, a més que els envasos son reciclables totalment.

Amb el Trull nou el que hem aconseguit és fer oli de la manera tradicional però al mateix temps amb un gran canvi amb l’esforç, tant per als treballadors com per als pagesos que porten les olives, i complint amb tota la normativa sanitària obligatòria. Aquest nou projecte també s’ha de dir que ha sigut clau la implicació de la sisena generació, l’Albert i en Jordi Oliver, que continuaran amb la mateixa manera tradicional de fer oli, per obtenir la màxima qualitat, com ha estat sempre norma de la casa.

Contacte

HORARI:

De dilluns a dissabte de 09:30h a 13:30h i de 15:00h a 19:00h

Diumenge de 09:30h a 13:30h

El trull Alenya · C/ del Rissec, 4

17121 Corçà · Espanya

Per saber el punt de venda més proper contacti amb nosaltres:

vendes@eltrullalenya.com o bé 972755104

2 + 2 =

La comunicació enviada quedarà incorporada a un fitxer del que és responsable OIL MILL STONE, S.L. Aquesta comunicació s'utilitzarà exclusivament per tractar les seves dades per atendre la seva sol·licitud, sempre de conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril de 2016 (RGPD), la Llei Orgànica 3/2018 de 5 de desembre (LOPDGDD) i demés normativa legal vigent en matèria de protecció de dades personals i el Reial Decret 1720/2007 de desenvolupament de la LOPD), sobre protecció de dades. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació. En qualsevol moment vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, portabilitat i oposició, i, si s'escau, la limitació i cancel·lació , comunicant-ho per escrit, indicant les seves dades personals a C. Rissec, 4 17121, CORÇÀ o mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a info@eltrullalenya.com.